GELECEĞE SESLENİŞ


 FENOMEN DÜNYANIN ZARARLARI

Hepimiz biliriz internet, telefon, tablet, bilgisayar onların hepsi çıktıktan sonra her şey değişti. Yüz yüze iletişim, bayramlar her şey değişti. Yemek hazır olduğunda çocuğunuza seslenmekten hâlâ bıkmadınız mı?

Odaya giriyorsunuz çocuğunuz bilgisayarın başında. Eskiden sokaklar çocuk sesi ile dolarken şimdi herkes internet bağımlısı. Siz telefona bakarken mutlu musunuz?

Eskiden oynadığınız oyunları ne ara unuttunuz? Saklambaç, yakan top, elim sende, körebe... Artık bir şeylerin farkına varmanın zamanı gelmedi mi? Derslerimiz aksıyor. Düzenli ders çalışırsanız ne kaybederseniz ki? Ancak sosyal medyada beğeni kaybedersiniz. Memleketi bizim kurtarmamız gerektiği yerde biz daha da yeni nesile kötü örnek oluyoruz. Yazılılardan kötü almaktan bıkmadınız mı?

50 aldığına sevinenler bile var. Denemede sonuncu olunca siz mutlu oluyor musunuz?

Sizi telefon, tablet kurtarmıyor. Bir beğeni aldığınızda takdir alabilecek misiniz? Bizi çalışmak kurtarır arkadaşlar. Büyüyünce ne olacaksınız dediklerinde farklı farklı şeyler söylüyorsunuz, güzel hoş ama çalışmadığınız sürece nasıl başarılı olmayı planlıyorsunuz? Eve gitsem de internete baksam diyorsunuz. Siz eve gelince 10 dakika konu tekrarı yapsanız yemeğe kadar soru çözseniz ne olucak ki? Lütfen geleceğinizi düşünün. Kendi işinizin patronu olmak istemez miydiniz? Mesela ben büyüyünce iç mimar olmak istiyorum. Ama yan gelip yatarak hiçbir şey olamam. Soruyu çözemedim diye o soruyu bırakmayın çaba sarf edin o soru belki hayatınızı kurtaracak. Arkadaşlar size sesleniyorum şimdi telefonu bırakın ve ders çalışın, kitap okuyun, sokakta oyun oynayın. Belki ben internet bağımlılığını bırakamam diyenler vardır ama inanın ki bırakınca sevineceksiniz. Hadi artık bir şeyleri değiştirelim.

Sizlere güveniyorum.

                                                                                                                     Neriman KAYA 

                                                                                                                      5/A HATIRASI                                                                                                                              

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski